r&b coach.me

Boeklancering: De averechtsheid van de dingen

Burn-out. Je leest er zoveel over dat je je zou beginnen afvragen of het allemaal niet wat overroepen is. Een spoedig voorbij waaiende trend zoals er al zovelen gepasseerd zijn. Een door de media opgeklopt fenomeen dat via allerlei onheilspellende berichten meer angst aanjaagt dan dat het preventief werkt. Een (relatief) nieuwe naam voor iets dat misschien zo oud is als de straat maar voorheen tig andere namen versleet. Een halfzachte smoes om enig onvermogen te verdoezelen in een wereld die nu eenmaal meedogenloos kan zijn. Een flauw excuus voor ziek-zwak-misselijk gedrag…
Tot je het zelf meemaakt, natuurlijk.

Nog dagelijks word ik zelf met de gevolgen geconfronteerd. Is het niet in mijn werk als coach of consulent, dan is het wel in mijn eigen leven. Want ja, ook ik had ooit dat fenomeen aan de hand. Inmiddels al een hele tijd geleden. Evenwel gaat er geen dag voorbij zonder dat ik er nog eens bij stil moet staan.

Had ik zin om hierover te schrijven en opnieuw in episodes van mijn leven te duiken die voorbij waren? Niet echt. Dacht ik dat de wereld op nog een verhaal over een leven dat kopje onder ging zat te wachten? Ik had geen flauw idee. Wilde ik een boek maken dat barstte van de tips en goede raad? Hell no.

Toch kwam het ervan en het werd alles behalve een zelfhulpboek. Bevat nauwelijks goede raad of do’s, wellicht heel wat don’ts. Het werd mijn verhaal. ‘De averechtsheid van de dingen’ (Uitgeverij Vrijdag) is een persoonlijk relaas geworden over een leven dat drastisch verandert na een samenloop van omstandigheden. Een verhaal over burn-out, over de krochten van de mediawereld, over overspannen en manipulatieve relaties en over de stempel die je geschiedenis op je leven kan drukken. Bovenal is het een boek over het leren kennen van je eigen grenzen, hoop en liefde.

Vanaf september in de boekenwinkel.

Boekvoorstelling bijwonen?
Dat kan op 14 september om 20u30 in Bar Rodin, Bouwmeestersstraat 1 in Antwerpen. Graag een mail om je komst te bevestigen naar info@uitgeverijvrijdag.be

Foto cover: Carmen De Vos

Dit bericht is gepubliceerd op september 2, 2017 om 10:56 am. Het’is opgeslagen in Nieuws en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Een gedachte over “Boeklancering: De averechtsheid van de dingen

  1. Remco van Prooijen op schreef:

    Ha Renate, Ja het doet veel verdriet dat er niet bij kan zijn. Wel zal ik erbij zijn met m’n stemming als Ik vanaf woensdag 3 weken door Sicilië reis. Liefs Remco

Reageren? Dat kan hier

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: